E-journal club: Sommerudgaven

Et emne som er værd at reflektere over, er det stigende problem, at unge forskere i den vestlige verden har en dårlig mental sundhedstilstand.

Seaside with sand dunes and colorful sky

Sommer, med lange lyse varme nætter og med tid til refleksion, er over os. Et emne som er værd at reflektere over, er det stigende problem, at unge forskere i den vestlige verden har en dårlig mental sundhedstilstand. Nogle af årsagerne ligger lige for, herunder:

  1. Vejlederen agerer både som robust støtte for den unge forsker og som dennes hårdeste bedømmer for fremtidigt virke – en selvmodsigelse, der skaber uligevægt som ikke fordrer til at dele information om eventuel mental mistrivsel med vejlederen.
  2. I akademisk arbejde glorificeres overarbejde og lange arbejdsdage.
  3. Korttidskontrakter og begrænsede bevillinger kan få arbejdsgivere til at nedprioritere deres forpligtelse til at skabe ordentlige arbejdsmiljømæssige rammer omkring de yngre forskere.

Den første og fuldstændigt udsolgte kongres på området er netop blevet afholdt (First International Conference on the Mental Health & Wellbeing of Postgraduate Researchers, Brighton, UK).

Lad os følge udviklingen tæt. God sommer!

Her er månedens E-journal Club:

Operationsanæstesi: Plasmavolumen-ekspansion 
Intensiv terapi: Afslappede patienter klarer sig ikke bedre?
Akut og kronisk smertebehandling: Lav dosis Naltrexon
Præhospital og akut behandling: Hjertemassage ved traumatisk hjertestop