Blive klogere på ESICMs mange tilbud til dig

Er du en intensiv-interesseret anæstesiolog er det vigtigt, at du kender til European Society of Intensive Care Medicine (ESICMs) udbud af uddannelse, faglig udvikling og forskningsaktiviter.

ESICM-1-620x450

Er du en intensiv-interesseret anæstesiolog er det vigtigt, at du kender til European Society of Intensive Care Medicine (ESICMs) udbud af uddannelse, faglig udvikling og forskningsaktiviter. Læs med hér for at blive klogere på ESICMs tilbud med både faglig, social og forskningsmæssigt indhold. Er ikke blevet speciallæge endnu skal du især læse det sidste afsnit om NEXT!

Medlemskab af ESICM koster 120 Euro per år for medlemmer af DASAIM og giver bl.a. adgang til e-learning, Webinars og ICM Journal. Medlemskabet er tjent ind i rabat, hvis man tilmelder sig LIVES kongressen eller blot én Master Class.

De vigtigste faglige tilbud, som du skal kende

E-learning på ESICM Academy med 60 kurser, der både kan bruges til forberedelse til EDIC-eksamen og til almindelig faglig opgradering. Flere kurser er på vej, og de er kun tilgængelige for medlemmer. Se kurserne på https://academy.esicm.org/

Master Classes er 1-3 dages kurser med små hold, mange undervisere og fokus på stor interaktion mellem kursusdeltager og underviser. Master Classes afholdes typisk i forbindelse med de store intensivkongresser og er tiltænkt både nye og seniore intensivister. Medlemmer får rabat, som omtrent svarer til et års medlemskab. https://www.esicm.org/education/courses-2/

Fellowships er 1 uges kurser med endnu mindre hold om specifikke emner f.eks. infektion, hæmodynamisk monitorering og ARDS, hvor ESICM betaler transport, ophold og kursusafgift. Kurserne afholdes på europæiske hospitaler med særlig ekspertise, er forbeholdt medlemmer ≤ 37 år og kræver motiveret ansøgning. https://www.esicm.org/education/career-development/fellowship-programme/

Webinars er månedlige live præsentationer i din webbrowser, som efterfølges af online debat blandt tilhørerne. ESICM-medlemmer kan streame tidligere Webinars. Alle kan se Webinars Live. https://www.esicm.org/education/webinars/

LIVES kongressen er ESICMs årlige kongres, der over 3 dage tilbyder et fagligt slaraffenland af over 300 faglige sessioner inden for alle hjørner af intensivspecialet. Medlemmer får rabat svarende til ESICM kontingentet.

LIVES Forum er en årlig 3-dages kongres med fokus på ét fagligt emne. I 2020 bliver emnet Septisk Shock. Tidligere emner har været Acute Kidney Injury og Acute Respiratory Failure.

LIVES Physiology er en ny årlig kongres med fokus på fysiologiske og prækliniske emner.

Educational pathways guider dig gennem ét samlet uddannelsesforløb sammensat af webinars, e-learning, Master Classes, kongresoplæg og fellowships.

EDIC/EDEC er de velkendte diplomuddannelser i intensiv medicin/ekkokardiografi, så du kan få papir på, at du har dygtiggjort dig. ESICM udbyder specifikke kurser til eksamensforberedelse.

Intensive Care Medicine (ICM) Journal udgives af ESICM hver måned og er nu intensivtidsskriftet med den højeste impact factor. Medlemmer har online adgang.

NEXT – the NEXT generation

NEXT er de yngre medlemmers sociale forum, hvor fokus især er på uddannelse, karriere og networking. Gruppen er aktiv på de sociale medier især Whatsapp og Twitter, har egne sessions til LIVES kongressen og flere online ressourcer:

https://www.esicm.org/education/career-development/

NEXT-Mentoring Programme hooker dig op med én udenlandsk senior kollega. Fokus er især at få dig på den internationale scene som kommende ekspert.

Fellowships er 1 uges kurser med endnu mindre hold om specifikke emner f.eks. infektion, hæmodynamisk monitorering og ARDS, hvor ESICM betaler transport, ophold og kursusafgift. Kurserne afholdes på europæiske hospitaler med særlig ekspertise, er forbeholdt medlemmer ≤ 37 år og kræver motiveret ansøgning. https://www.esicm.org/education/career-development/fellowship-programme/

eMOVES samler alle relevante informationer om at søge arbejde som intensivist i et andet EU-land. Hér er målrettede beskrivelser af stillingshierakiet på hospitalet, hvilke kvalifikationer man forventer til hvilken stilling og hvordan man søger autorisation. Super overskueligt og lige til.

NEXT@Lives er NEXT’s parallel session til LIVES kongressen med interaktiv undervisning og debat i en lounge. Vil du couch-surfe til kongressen kan du finde en sofa på NEXT’s ICabed4U Facebook gruppe.

Der er stærke drivkræfter i NEXT og flere nye initiativer på vej.

Vil du involvere dig i ESICM?

Vil du være aktiv i ESICM vil det mest oplagte være at tilmelde dig en faglig gruppe, der passer til dine interesser. ESICM har i øjeblikket 12 grupper bl.a. Acute Kidney failure, Data Science og Ethics. Se dem alle på https://www.esicm.org/the-esicm/sections-groups/ . Grupperne mødes halv- eller helårligt og ved møderne kan man lade sig involvere i gruppens arbejde.