E-journal Club

Efterårsudgave

Jul 2018

Happy Holidays

Højsæsonen for spektakulære cases er over os. Vi har kvælning i tør and, angstanfald under krybbespil, Luciabrud med ild i håret, raketofre for horisontal affyringsretning, bedstemødre med de en gang årligt og ekstra bekymrede pårørende, bevidstløse logebrødre i poker-uniform og meget meget mere. Til al vagtbærende personel: Lad os så komme i gang!

Læs mere her:

Operationsanæstesi: Kriktryk – friend or foe? og Individuelt vs standardiseret blodtryk perioperativt hos højrisikopatienter
Intensiv terapi: Low-tidal-volume-ventilation, kun ved ARDS?
Akut og kronisk smertebehandling: xxx
Præhospital og akut behandling: Adrenalin til hjertestop uden for hospital

Som året går på hæld skal vi sige farvel til Søren Rudolph som emneredaktør i E-journal Club’en. Det er vemodigt for Søren har bidraget i stor stil med indlæg, der har været med på beatet af, hvad der sker af nyt i det præhospitale og akutte forskningsmiljø. Det har været lærerige og spændende indlæg at følge – de er heldigvis stadig tilgængelige i vores arkiver, og mange af dem er fortsat yderst relevante. Tusind tak Søren!

Vi skal heldigvis også byde Monika Afzali velkommen som ny Emneredaktør. Monika har forsket i akutte og præhospitale problemstillinger og er en aktiv debatør. Vi kommer til at høre meget mere fra Monika i det nye år, og det glæder vi os til.

Fra alle os til alle jer – Glædelig Jul og godt nytår!